Werksessie circulaire kantoorinrichting 16/02

  

De laatste werksessie van De Circualire Aankopers focuste op circulaire kantoorinrichting.

Gastheer was Dialoog vzw. Zij renoveren het oud stationsgebouw van Wijgmaal tot hun nieuwe kantoren volgens duurzame principes. De Circulaire Aankopers dagen hen uit om ook het kantoorinterieur aan te pakken volgens circulaire principes. We nodigden daarom een internationaal gekend expertisebureau uit om ons bij te staan: Turntoo uit Nederland. Dit interdisciplinair team, opgericht door architect Thomas Rau, ontwerpt voor haar klanten toekomstgerichte, circulaire oplossingen.

Na een overzicht van de activiteiten van het project De Circualire Aankopers, werd de case van de dag voorgesteld: Het nog te verbouwen stationsgebouw van Wijgmaal. Na de duurzame verbouwing, wil Dialoog de lijn ook doortrekken naar de inrichting. 
Inpiratie en goede voorbeelden genoeg, in de presentatie van Debbie Appleton. Zij vetrok vanuit de theorie achter het circualire verhaal om vervolgens enkele interessante concrete voorbeelden aan te reiken.

Tot slot werd in kleinere groepen gediscussieerd over de aanpak in de praktijk. De diversiteit bij de deelnemers (bedrijven, overheden, kenisinstellingen) zorgde voor geanimeerde gesprekken.
  
Programma:
- 12u00: Welkom en broodjeslunch. 
- 13u00: Inleiding De Circulaire Aankopers. Overzicht van het project, BBL.
- 13u15: Case van de dag: Stationsgebouw van Wijgmaal, Dialoog vzw. 
- 13u30: Ervaringen uit Nederland en concrete handvaten voor een circulaire aankoop, Turntoo.
- 14u30: Pauze
- 14u45: Het woord is nu aan u. Samen met experts en producenten/leveranciers zoeken we naar circulaire oplossingen voor grote en kleine uitdagingen.  
- 16u00: Einde.

Locatie: 
Vergaderzaal Kop van Kessel-lo
Leuvensestraat 18
3010 Leuven